-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu beynin duyular aracılığıyla elde edilen bilgileri işlemesinde ve bunlara yanıt vermesinde sorun çıkartan bir durumdur. Kendi başına bir hastalık olarak kabul edilmese de birçok uzman bunun değişmesi gerektiğ..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu genellikle bu konuda uzmanlaşmış bir ergoterapist tarafından teşhis edilir. Tanı koyma süreci genellikle tarama, yani uzmanın daha kapsamlı bir değerlendirme aşamasına geçmeden önce önemli belirtilerin olup ..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu olan her kişinin ihtiyaçları ve yaşadıkları zorluklar birbirinden farklıdır. Bu yüzden tedavinin ilk adımı kişinin hangi duyularının fazla hangi duyularının az uyarıldığını saptamaktır. Daha sonra da ..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu ve hiperaktivite bozukluğu birbirine benzeyen durumlardır. Hatta bazı durumlarda duyu bütünleme bozukluğu yerine hiperaktivite bozukluğu tanısı konulduğu bile oluyor. Bu yüzden ikisinin benzerliklerini ve farkla..
Devamını Oku-
3 sene önce
Obsesif kompulsif bozukluk kişilerin tekrar eden, istem dışı düşüncelere ve takıntılara sahip olduğu bir anksiyete bozukluğudur. Eğer tedavi edilmezse kişinin hayatını yönetecek seviyeye kadar gelebilen ciddi bir durumdur. Yetişkinle..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklar kıyafetlerin içindeki etiketler, elektrikli süpürgenin sesi gibi şeylere fazla duyarlı olabilirler veya koordine olmakta sorun yaşayabilirler. Bu gibi rahatsızlıkların yanında çoğu da yediklerin..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu genellikle çocuklarla ilişkilendirilse de hayat boyu devam eden bir durum olduğu için yetişkinler de bu durumdan muzdariptir. Genellikle dikkat eksikliği bulunan kişilerde ortaya çıkan bu durum beynin duyularla al..
Devamını Oku-
3 sene önce
1-) Duyu bütünleme bozukluğu kalıtsal mıdır? Kesin olarak bilinmese de çoğu uzman duyu bütünleme bozukluğunun kalıtsal bir sebebe bağlı olduğunu düşünüyor. 2-) Duyu bütünleme bozukluğu zamanla geçer mi? Hayır, duyu bütünleme..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklarla ilgilenmek fazladan çaba gerektiren bir iştir. Çocuğunuzun ne zaman bunalmış, rahatsız hissettiğini; ne zaman bir sorunu olduğunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Yapabileceğiniz en önemli şey..
Devamını Oku-
3 sene önce
1-) Twister Twister duyu bütünleme sorunlarından etkilenen motor becerilerini geliştirmek için çok etkili ve eğlenceli bir yöntemdir. Çocuğunuzun denge problemleri için faydalı olmasının yanı sıra esnemesini ve kaslarını kullanması..
Devamını Oku-
3 sene önce
Model 1 Duyu Düzenleme Bozukluğu Aşırı Hassaslık Aşırı hassaslığı olan bireyler duyulardan gelen uyarılara karşı diğer insanlardan daha hassastır. Bedenleri uyarılara çok yavaş veya çok yoğun tepkiler verir. Kendilerini sürekli..
Devamını Oku-
3 sene önce
Vücudumuz hareketleri sırasında pozisyonunu korumak, dengesini sağlamak için uyumlu ve sıralı bir şekilde hareket etmek zorundadır. Proprioseptif Duyu ise, pozisyon duyusu ya da kas duyusudur. Kaslar kasılıp gerildiğinde, eğilip yeniden ..
Devamını Oku-
3 sene önce
“İşimiz sevgi” sloganıyla hareket edilen kurumumuzda özel eğitim gereken bireyler, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen ve çevresine uyum sağlayabilen bireyler haline geliyor. İlköğretim çağına gelmiş eğitilebilir ve öğretile..
Devamını Oku-
3 sene önce
Görülme olasılığı her geçen gün artan ve çağımızın rahatsızlıkları arasında gelen otizm, özellikle 3 yaş öncesi çocuklarda daha fazla gözlemlenir. Sosyal becerileri ve iletişimlerinde güçlük sorunları ile kendini göstermey..
Devamını Oku-
3 sene önce
Ameliyatsız sağlık soruları ya da ameliyat sonrası sağlık sorunları olan kişilerin zarar görmeden biran önce tedavi olmaları için fizik tedavi şarttır. Gop Fizik Tedavi Fizik Tedavi sayesinde günlük hayatınıza devam ederken gün i..
Devamını Oku-
3 sene önce
Engelli bireyler için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan, çok çeşitli eğitim destek programları bulunmaktadır. Her engel çeşidi için farklı eğitim destek programı bulunmakta olup her birinin içeriği ise kedine özgüd..
Devamını Oku-
3 sene önce
Duyu bütünleme, kişinin kendi vücudundan, çevresinden gelen duyusal bilgileri organize edebilen ve uygun bir şekilde kullanmayı mümkün kılan nörolojik bir işlem olarak tanımlanmıştır. Uzmanlar günümüzde masa başında gerçekleşen..
Devamını Oku-
3 sene önce
İnsanoğlu beş duyusu vasıtasıyla algılayabildiklerini, beyninde yorumlayarak anlamlandırır. Her bir duyu organımız bizler için çok önemlidir. Göz görme işlemini, burun koku alma işlemini, dil tat alma işlemini, deri maddenin yapıs..
Devamını Oku-
3 sene önce
İnsan vücudunun, bazı bölgeleri uyarılarak duyuların birbirleri ile uyumlu çalışmaları sağlanabilir. Duyusal işlemler ise merkezi sinir sisteminde gerçekleşir. Duyularımız uyumlu bir şekilde çalıştığı takdirde beynimiz gelişim..
Devamını Oku-
3 sene önce
Dikkat eksikliği son derece önemli akademik, sosyal ve psikiyatrik sorunlara yol açan ve olumsuz etkileri yaşam boyu sürebilen bir hastalıktır. Erkeklerde kadınlara oranla daha yaygın bir şekilde görülür. Dikkat eksikliği olan kişiler ..
Devamını Oku-
3 sene önce
Otizm, sıfır üç yaş arası ortaya çıkan ve ömür boyu devam eden davranış ve gelişim bozukluğu durumudur. Fransızca bir kelime olan ‘autisme’ kelimesinden türemiştir. Otizm yani ‘autisme’ içe dönüklük, içe kapanıklık anl..
Devamını Oku-
3 sene önce
Otizm, bebek yaşta ortaya çıkan davranış ve gelişim bozukluğu hastalığıdır. Otizm genellikle sıfır ile üç yaş aralığında ortaya çıkar ve ömür boyu devam eder. Bu hastalıkta erken teşhis çok önemlidir. Hastalığın erken ya..
Devamını Oku-
3 sene önce
Mental retardasyon, en genel tabiri ile zekâ geriliği hastalığıdır. Mental retardasyon görülen hastalarda yaşıtlara kıyasla gelişim gösterememe, okuma yazmada güçlük çekme, dikkat dağınıklığı gibi problemler görülür. Mental ..
Devamını Oku-
3 sene önce
En önemli duyu organlarımızdan birisi kulağımızdır. Kulağımızın sesleri algılama yetisindeki tam ya da kısmi azalma görülmesi durumuna işitme kaybı denir. Bu durum doğmadan önce veya doğduktan sonra meydana gelebilir. İşitme kay..
Devamını Oku-
3 sene önce
Hiperaktivite, genel itibariyle aşırı hareketlilik problemidir. Hiperaktivite bozukluğu olan kişiler tabiri caizse yerinde duramazlar. Bu hastalık daha çok küçük yaştaki çocuklarda görülmeye başlar. Her şeyden önce şunu belirtmeliyi..
Devamını Oku