Altıncı His Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, özel gereksinimli çocukların bağımsız, üretken ve toplumda aktif katılımcı olmaları yolunda destek vermektir.
1- Web sitemiz (altincihisozelegitim.com) veya kurumumuza Öğrenci Kayıt Başvurusu Yapabilirsiniz.
2- Ön değerlendirme için Uzman Klinik Psikoloğa randevu oluşturulur.
3- Bireyin Özel Eğitime ihtiyacının olduğunun belirlenmesinin ardından hemen Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı, konunun uzmanları tarafından oluşturulur ve destek eğitimine başlanır.
4 -Eğitimler eğer; sağlık kurulu raporu var ise ücretsiz, yok ise ücretlidir (80 TL).
Yaygın gelişimsel bozukluklar (Otizm) sosyalleşme ve iletişim gibi çoklu temel fonksiyonların gelişmesiyle oluşan, çeşitli sorunları barındıran ve beş temel bozukluğu içeren psikiyatrik tanılardır.
Duyma yetisini tamamen ya da kısmen kaybetmiş kişilere yönelik yapılan programlardır. Genelde insan kulağının, iletişimdeki sesleri (konuşmaları) algılama özelliği vardır.
Çocuğun kendi vücudundan ve çevresinden gelen duyusal bilgileri harekete geçirmekle birlikte, en uygun şekilde kullanmasını mümkün hale getiren nörolojik bir işlem olarak tanımlanmıştır.
Vücudumuzda bazı bölgelerinde oluşan, ameliyat ile tedavi edilmesine gerek kalınmadan düzenli olarak fiziksel araçlarla yapılan ve egzersiz hareketleriyle destek sağlanan tedavi yöntemlerine, fizik tedavi denilmektedir.
Dürtülerin kontrol edilmesinde yaşanan güçlükten ileri gelir ve istemsizce yapılan davranışları kapsar.
Kişinin zekasının normal ya da normalin üstünde olmasına rağmen, yaşı, zekası ve verilen eğitim düzeyine göre beklenen düzeyde öğrenememesi özel öğrenme güçlüğü olarak tanımlanmaktadır.
Down Sendromu tedavisi mümkün olan bir hastalık değil, çok nadir insanda görülen genetik bir farklılıktır. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile toplamda 47 kromozom oluşumuyla meydana gelir.
Zihinsel faaliyetlerinin çeşitli nedenlere bağlı olarak gerçekleşememesi, az gerçekleşmesi yahut kısmi eksikliklerle birlikte gerçekleşmesi durumuna mental reditasyon denilmektedir.