fbpx

Blog

"#sanatterapi" ile alakalı makaleler;

Özel Öğrenme Güçlüğünde Eğitim Yöntemleri
  • 12 ay önce

Öğrenme güçlüğü, kişinin öğrenme sürecini etkileyen bir durumdur ve bu duruma karşı farklı eğitimsel yöntemler vardır. Bu yöntemlerden bazıları: Öğrenme güçlüğü yaşayan bireyler için en etkili tedavi yöntemlerini belirle..

Devamını Oku
Engelsiz Bir Gelecek İçin 6. His Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi
  • 9 ay önce

Bayrampaşa, Eyüp, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa İlçeleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Hizmetleri 6. His Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, engelsiz bir yaşamı desteklemek ve bireylerin potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak ..

Devamını Oku
GOP Rehabilitasyon Merkezleri
  • 9 ay önce

Gop Rehabilitasyon Merkezleri: Farklılıkları Anlamak, Potansiyeli Keşfetmek Down Sendromu, Dişlemiş, Dil Konuşma Bozukluğu, Otizm, Duyu Bütünleme ve Disleksi: 6. His Merkezi’nde Fark Yaratan Yaklaşımlar Günümüzde, farklılık her..

Devamını Oku
Bayrampaşa Rehabilitasyon Merkezleri
  • 9 ay önce

Bayrampaşa’da bulunan rehabilitasyon merkezleri, bireylerin sağlık ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla önemli bir rol oynamaktadır. Bu merkezler, çeşitli uzmanlık alanlarından profesyonellerin katılımıyla, fiziksel, zihinsel ve..

Devamını Oku
Oyun Terapisi Nedir ve Çeşitleri nelerdir.
  • 9 ay önce

Oyun terapisi, bireylerin duygusal, sosyal, zihinsel ve fiziksel gelişimini desteklemek amacıyla oyunları kullanarak yapılan bir terapi türüdür. Oyun terapistleri, çocuklar, gençler veya yetişkinlerle çalışarak sorunları ele alır ve te..

Devamını Oku
Özel Eğitimde Müzik
  • 12 ay önce

Özel eğitimde müziğin önemi şu şekilde derinleştirilebilir: Müzik, bu yönleriyle özel eğitimde bireylerin genel gelişimini desteklemek için güçlü bir araç olabilir...

Devamını Oku
Özel Eğitimde Hareket Eğitimi
  • 12 ay önce

Özel eğitimde hareket eğitimi, bireylerin motor becerilerini geliştirmek, fiziksel sağlıklarını desteklemek ve günlük yaşam becerilerini artırmak için kritik bir öneme sahiptir. İşte bu eğitimin önemine dair bazı ana noktalar: Sonu..

Devamını Oku
Özel Eğitimde Erken Müdahalenin Önemi
  • 12 ay önce

Özel eğitimde erken müdahale, çocukların gelişimindeki zorlukları veya potansiyel öğrenme engellerini erken aşma ve mümkün olan en iyi sonuçları elde etme açısından kritik bir öneme sahiptir. İşte bu erken müdahalenin önemine da..

Devamını Oku
Floortime ( Oyun Terapisi ) Nedir
  • 12 ay önce

Floortime, duygusal ve bilişsel gelişim için kullanılan bir terapötik yaklaşımdır. “Floortime” adı, terapinin çocukların seviyelerine inerek, onların dünyasına inmeyi simgeler. Stanley I. Greenspan ve Serena Wieder tarafınd..

Devamını Oku
Dil ve konuşma bozukluğu olan bireyler için konuşma egzersizleri,
  • 12 ay önce

Dil ve konuşma bozukluğu olan bireyler için konuşma egzersizleri, konuşma becerilerini geliştirmeye ve iletişim yeteneklerini artırmaya yardımcı olan ve Ailenin ev ortamında kolaylıkla uygulayabileceği yöntemlerdendir. İşte dil konuş..

Devamını Oku
Özel Eğitimde Sanatsal Terapinin Önemi
  • 12 ay önce

Özel eğitimde sanat terapisi, bireylerin duygusal, bilişsel, fiziksel ve sosyal gelişimlerini desteklemek amacıyla sanatın yaratıcı sürecini kullanır. Bu terapi, çeşitli sanat formları aracılığıyla bireylerin duygusal ifadelerini ke�..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu beynin duyular aracılığıyla elde edilen bilgileri işlemesinde ve bunlara yanıt vermesinde sorun çıkartan bir durumdur. Kendi başına bir hastalık olarak kabul edilmese de birçok uzman bunun değişmesi gerektiğ..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Nasıl Teşhis Edilir?
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu genellikle bu konuda uzmanlaşmış bir ergoterapist tarafından teşhis edilir. Tanı koyma süreci genellikle tarama, yani uzmanın daha kapsamlı bir değerlendirme aşamasına geçmeden önce önemli belirtilerin olup ..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Tedavileri
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu olan her kişinin ihtiyaçları ve yaşadıkları zorluklar birbirinden farklıdır. Bu yüzden tedavinin ilk adımı kişinin hangi duyularının fazla hangi duyularının az uyarıldığını saptamaktır. Daha sonra da ..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Ve Hiperaktivite Bozukluğu
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu ve hiperaktivite bozukluğu birbirine benzeyen durumlardır. Hatta bazı durumlarda duyu bütünleme bozukluğu yerine hiperaktivite bozukluğu tanısı konulduğu bile oluyor. Bu yüzden ikisinin benzerliklerini ve farkla..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Ve Obsesif Kompulsif Bozukluk
  • 5 sene önce

Obsesif kompulsif bozukluk kişilerin tekrar eden, istem dışı düşüncelere ve takıntılara sahip olduğu bir anksiyete bozukluğudur. Eğer tedavi edilmezse kişinin hayatını yönetecek seviyeye kadar gelebilen ciddi bir durumdur. Yetişkinle..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Ve Yeme Bozuklukları
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklar kıyafetlerin içindeki etiketler, elektrikli süpürgenin sesi gibi şeylere fazla duyarlı olabilirler veya koordine olmakta sorun yaşayabilirler. Bu gibi rahatsızlıkların yanında çoğu da yediklerin..

Devamını Oku
Yetişkinlerde Duyu Bütünleme Bozukluğu
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu genellikle çocuklarla ilişkilendirilse de hayat boyu devam eden bir durum olduğu için yetişkinler de bu durumdan muzdariptir. Genellikle dikkat eksikliği bulunan kişilerde ortaya çıkan bu durum beynin duyularla al..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Hakkında Sık Sorulan Sorular
  • 5 sene önce

1-) Duyu bütünleme bozukluğu kalıtsal mıdır? Kesin olarak bilinmese de çoğu uzman duyu bütünleme bozukluğunun kalıtsal bir sebebe bağlı olduğunu düşünüyor. 2-) Duyu bütünleme bozukluğu zamanla geçer mi? Hayır, duyu bütünleme..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Olan Çocuklara Nasıl Destek Olunur?
  • 5 sene önce

Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklarla ilgilenmek fazladan çaba gerektiren bir iştir. Çocuğunuzun ne zaman bunalmış, rahatsız hissettiğini; ne zaman bir sorunu olduğunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Yapabileceğiniz en önemli şey..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Olan Çocuklar İçin Aktiviteler
  • 5 sene önce

1-) Twister Twister duyu bütünleme sorunlarından etkilenen motor becerilerini geliştirmek için çok etkili ve eğlenceli bir yöntemdir. Çocuğunuzun denge problemleri için faydalı olmasının yanı sıra esnemesini ve kaslarını kullanması..

Devamını Oku
Duyu Bütünleme Bozukluğu Türleri
  • 5 sene önce

Model 1 Duyu Düzenleme Bozukluğu Aşırı Hassaslık Aşırı hassaslığı olan bireyler duyulardan gelen uyarılara karşı diğer insanlardan daha hassastır. Bedenleri uyarılara çok yavaş veya çok yoğun tepkiler verir. Kendilerini sürekli..

Devamını Oku
Mental retardasyon için ilaç var mı?
  • 5 sene önce

Mental retardasyonun kendisini tedavi etmek için bir ilaç yok. Ama mental retardasyonla beraber gelen bazı davranışsal bozuklukları gidermek için reçeteli ilaç kullanılabilir...

Devamını Oku
Mental retardasyon tanısı ne zaman konur?
  • 5 sene önce

Genellikle emekleme çağından sonra okuldan önceki zaman aralığında konur...

Devamını Oku
Mental retardasyonu olan kişilerin ortalama ömürleri ne kadardır?
  • 5 sene önce

Mental retardasyonu olmayan kişiler ortalama 70’li yaşlarına kadar yaşarken mental retardasyonu olan kişiler ortalama 60’lı yaşlarına kadar yaşıyorlar. Ama teknoloji geliştikçe ve yapılan çalışmalar arttıkça mental retardasyonu ..

Devamını Oku