Duyu bütünleme bozukluğu olan çocuklarla ilgilenmek fazladan çaba gerektiren bir iştir. Çocuğunuzun ne zaman bunalmış, rahatsız hissettiğini; ne zaman bir sorunu olduğunu anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Yapabileceğiniz en önemli şey çocuğunuzla açık iletişim kurmaktır. Eğer kendisini kötü hissettiği bir durumda olduğunu düşünüyorsanız onunla konuşarak durumu çözmeye çalışın. Durumu sebebiyle sorunlarını onunla konuşmadan çözmeye çalışmanız, çocuğunuzun kendisini daha kötü hissetmesine, onu bir birey olarak görmediğinizi düşünmesine sebep olabilir. Bu yüzden çocuğunuzla her zaman açık olmalı ve onun hislerini, düşüncelerini dinlediğinizi ve önemsediğinizi ona belli etmelisiniz.
Duyu bütünleme bozukluğu hakkında bilgi sahibi olmanız çocuğunuzu daha kolay şekilde anlamanıza yardımcı olabilir. Elinizden geldiği kadarıyla konu hakkında okumaya, uzmanlardan hastalık hakkında genel bilgi almaya, hastalığın çocuğunuz üzerindeki etkisi ve çocuğunuzun gelişimi hakkında bilgi almaya çalışın. Bu sayede çocuğunuzun belirli olaylara gösterdiği tepkileri daha iyi anlayabilir ve onu rahatsız hissedeceğini bildiğiniz durumlardan uzak tutmaya çalışabilirsiniz.
Çocuğunuza destek olmak için yapabileceğiniz belki de en önemli şey onun doğru yardımı aldığından emin olmaktır. Duyu bütünleme bozukluğu hayat boyu süren bir durum olduğu için eğer tedavi görülmezse yaş ilerledikçe daha da kötü olur. Bunun önüne geçmek için çocuğunuzun doğru kişiler tarafından ona uygun olan tedavi yöntemiyle tedavi edilmesi gerekir. Tedavi görerek çocuğunuzun duyu bütünleme bozukluğuyla yaşamayı öğrenmesi hem onun açısından hem sizin açınızdan her şeyi kolaylaştırır. Tanı konulması ve tedavi görmesi kesinlikle ihmal edilmemesi gereken noktalardır.