fbpx

Duyu Bütünleme Bozukluğu Olan Çocuklar İçin Aktiviteler

Duyu Bütünleme Bozukluğu Olan Çocuklar İçin Aktiviteler

5 sene önce paylaşıldı.

1-) Twister

Twister duyu bütünleme sorunlarından etkilenen motor becerilerini geliştirmek için çok etkili ve eğlenceli bir yöntemdir. Çocuğunuzun denge problemleri için faydalı olmasının yanı sıra esnemesini ve kaslarını kullanmasını sağlayarak spor yerine de geçer. Oyun aynı zamanda konsantrasyon gerektirdiği için, daha sessiz bir ortam çocuğunuzun sakinleşmesini de sağlayabilir. 

2-) Top Havuzu

Evinizde bir top havuzu oluşturmak aslında sandığınız kadar zor değil. Tek ihtiyacınız plastik toplar ve bir çocuk havuzu. Çocuğunuz yeterince uyarılmama konusunda sorun yaşıyorsa bu işinize yarayabilir. Aynı zamanda eğlenceli bir aktivite olduğu için çocuğunuzu yapması için zorlamanıza da gerek kalmayacaktır.

3-) Yap-boz

Yap-bozlar çabuk heyecanlanan çocuklar için birebirdir. Aktivitenin çoğu insanın fark ettiğinden daha çok sakinleştirici yönü vardır. Yap-bozlar hem ince motor becerilerine hem de görsel-uzamsal anlamda yaşanan sorunlara yardım eder. 

4-) Parmak Boyama

Yeterince uyarılmayan çocuklar için parmak boyama aktivitesi eğlenceli bir vakit ve rahatlama anlamına gelir. Sadece bir önlük, kağıt ve parmak boyası verip onu kendi haline bırakabilirsiniz. Fazla uyarılan çocuklar içinse bu aktivite onların farklı dokudaki ve kıvamdaki maddelere alışmasını sağlayabilir.

5-) Oyun Hamuru

Oyun hamuruyla oynamak ince motor becerilerini geliştirmek için çok iyi bir aktivitedir. Aynı zamanda asabiyete ve gerginliğe de iyi gelir. Fakat duyu bütünleme bozukluğu olan bazı çocukların Play-Doh gibi hazır satılan oyun hamurlarının kokularına hassasiyeti vardır ve rahatsız olabilirler. Bunun yerine internetten bazı tariflere bakarak evde kendiniz de oyun hamuru yapabilirsiniz.

6-) El Yazısı Aktiviteleri

Duyu bütünleme bozukluğu olan çoğu çocuğun el yazısı okunması zor ve tutarsızdır. El yazısını geliştirmek için güzel yazı alıştırmaları için hazırlanmış kağıtlarla çalışabilirsiniz veya sadece ince motor becerilerini geliştirmek üzerine odaklanabilirsiniz. Çoğu zaman okunaksız yazı çocuğun kalemi tutuş şeklinden kaynaklanır. Süper Doktor vb. ince motor becerileri gerektiren masa oyunları oynayarak veya chopstick kullanmayı öğrenerek de bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Etiketler: