Yaygın gelişimsel bozukluklar (Otizm) sosyalleşme ve iletişim gibi çoklu temel fonksiyonların gelişmesiyle oluşan, çeşitli sorunları barındıran ve beş temel bozukluğu içeren psikiyatrik tanılardır.
Bu tanılar arasında yer alan bozuklukların en yaygın olanı ve en çok bilineni ise otizmdir.
Diğerleri ise Rett Sendromu, Dezintegratif Bozukluk, Asperger Sendromu ve Atipik Otizm olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bozukluklar oluşurken üç dönemi kapsar.
İlk dönemlerde sosyal etkileşimde bozulma, sonrasında dil gelişimi ve iletişimde bozulma daha da ilerlediğinde sınırlı ilgi alanı ve davranışların olacağı dönemler şeklindedir.
Doktorunuzun bu teşhisi koyması ile birlikte tedavi almaya başlamanız gerekir ve bu tedavilerin en önemli ayağı ise eğitimdir. Sabır gerektiren bir dönem sizi bekler. Çözülemeyecek bir sorun olmayan Yaygın Gelişim (Otizm) tedavisi için eğitim almaya maddi gücünüz el vermiyor olabilir.
Bu duruma istinaden kurumumuzda yapılacak olan eğitimlerimiz ise devlet tarafından desteklenmektir. Sizlerin sağlığı için çıkılmış bu yolda eğitimlerden ücret alınmaması ile birlikte ulaşım imkânları da sağlanmakta ve ücretsiz olarak hizmetinize sunulmaktayız.
Kurumumuzda MEB onaylı Yaygın Gelişim Bozukluğu Destek Eğitim Programları uygulanmaktadır.
Bu program otizm spektrum bozukluğu ve asperger sendromu gibi farklı gelişimsel bozukluklar için kullanılır.
Kurumumuz buna ek olarak destekleyici, bireysel ek programlar ve hizmetler de sunmaktadır.
Yaygın Gelişimsel Bozukluk Destek Eğitim Programlarından yararlanabilecek Gruplar;